Благороден жест: Годечанка си отряза косата, за да я дари на онкоболни

45-годишната годечанка Нина Николова отряза косата си, за да я дари на хора с онкологични заболявания. Благородният жест хрумва на жената, след като губи 72-годишния си баща от коварната болест.

„Тежко изживях смъртта на моя баща. Изживях болестта му. Нещата се случиха много изведнъж, той беше трудоспособен до последно и скоротечното развитие на болестта ни шокира всички. След като почина, се самообвинявах, че не съм го завела на лекар по-рано, но той не даваше индикации, че е болен. Може би се получи нещо като автоагресия и тогава твърдо реших, че ще се подстрижа и даря косата на хора, борещи се с тази коварна болест”, разказа пред „Актуален глас” Нина.

Не след дълго Нина отива във фризьорски салон в Костинброд, където се разделя с дългите си буйни къдрици, които поддържа 30 години.

„Фризьорката ми оформи с ластици отрязаната коса, направи я на кичури, среса я, направи я готова за даряване. Скоро ще я занеса в ИСУЛ, където се намира специален център за изработване на перуки и даряването им на нуждаещи се пациенти“, сподели още Нина. 

„За миг не съжалявам. Винаги с каквото мога ще помогна на хора, които се борят с това жестоко заболяване“, категорична е годечанката. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *